Nyheder
Solceller

Vedvarende og effektiv energi til offentlig, erhverv og boligforening

Mølballe, Fårup

Gør en forskel for den grønne omstilling allerede i dag

Andel Lumen er din pålidelige partner inden for etablering af vedvarende energi fra solcelleanlæg. Som en del af Andel-koncernen, har vi mere end 100 års erfaring i at installere og drifte kritisk infrastruktur og energiløsninger.

Vi tilbyder skræddersyede solcelleanlæg, der giver dig mulighed for at producere vedvarende energi og gøre en positiv forskel for både din virksomhed og miljøet. Samtidig minimerer du risikoen for fremtidens fluktuerende elpriser med en god investering.

Vi passer godt på din investering med løbende monitorering af produktionen samt en effektiv drift og vedligeholdelse. Det betyder, at du får kontinuerlig dokumentation for din virksomheds engagement i forhold til ESG-rapportering eller det kommende CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), som træder i kraft i 2025.

Vi hjælper dig på vej

Vores ekspertteam arbejder tæt sammen med dig for at imødekomme dine specifikke behov og skræddersy en solcelleløsning, der passer perfekt til din virksomhed. Vi tilbyder højtydende solpaneler, der er bygget til at modstå de danske vejrforhold og leverer pålidelig strømproduktion i hele levetiden.

Andel udnytter stor tagflade til at producere vedvarende energi fra solceller
Fra globalisering til solcelleanlæg på Rejsby Europæiske Efterskole
En rejse mod en grønnere profil på Vejlefjordskolen

Andel udnytter stor tagflade til at producere vedvarende energi fra solceller

Interview om solceller med Kim Uno Mogensen, Funktionschef, Facility Management i Andel Holding, som er Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern. Andel skaber velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Rådgivning

Når du vælger Andel Lumen som leverandør til installation på din bygning, finder vi sammen den bedste løsning. Vi hjælper med løsninger til energifællesskaber i boligforeninger og ejendomme, samt de mest rentable løsningsmodeller til både offentligt og erhverv.

Din garanti og sikkerhed

I et samarbejde med Andel Lumen indgår du en langsigtet relation med en partner, der også er her om 100 år. Vi arbejder kun med markedets bedste leverandører, fordi vi står på mål for vores løsninger, der skal holde i mange år.

Vi tilbyder en solid produktgaranti, der dækker både ydeevne og holdbarhed. Det betyder, at hvis der skulle opstå problemer med solpanelerne inden for garantiperioden, sikrer vi lagerføring og udskiftning til nye.

Administrations- og kontorbygning

I en administrations- og kontorbygning ligger dit elforbrug primært i dagtimerne, og her er en investering i solceller en god idé, hvis din virksomhed ønsker at bidrage til den grønne omstilling. Investering i solceller kan samtidigt øge det interne fokus på energioptimering fx i oplysningskampagner om realtidsproduktion, hvor det er let at se, hvornår strømmen er mest grøn og på den måde give medarbejdere incitament til at bidrage individuelt til et mere klimavenligt elforbrug.

Typisk kan du forvente følgende tilbagebetalingstider:

Da energiforbruget er størst i løbet af dagen, hvor man typisk forbruger strømmen, mens den produceres, forventes tilbagebetalingstiden at ligge på ca. 6-9 år.

Produktionsvirksomhed og lagerbygning

Produktions- og lagerbygninger bruger ofte mest strøm i løbet af dagen, hvor solen skinner mest. Investering i solceller giver derfor klare fordele i form af reduktion i driftsomkostninger og energiforbrug, der bidrager positivt til ESG rapportering og profilering, som er et stigende konkurrenceparameter for denne type erhvervsbygninger.

Typisk kan du forvente følgende tilbagebetalingstider:

Afhængig af forbrugsmønster, størrelse og lokation, kan tilbagebetalingstiden variere fra 5-10 år. Det afhænger bl.a. af muligheden for at tilpasse virksomhedens energiforbrug, så det passer bedst i forhold til solcellernes elproduktion.

Skole og Gymnasie

Da skoler og gymnasiers elforbrug primært ligger i dagtimerne, vil en investering i solceller ofte være lønsom. Skoler som også har sommerferieaktiviteter, vil få en endnu bedre business case ved en investering i solceller. Samtidig vil solcelleanlægget kunne bruges i undervisningsøjemed og på den måde oplyse og præge kommende generationer i forhold til valg af grønne løsninger.

Typisk kan du forvente følgende tilbagebetalingstider:

Da undervisningsvirksomheder er momsfritaget, betaler du fuld elafgift af dit elforbrug samtidig med, at du har et højt forbrug i dagtimerne, hvor solen skinner. Derfor forventes tilbagebetalingstiden kun at være mellem 5-7 år

Datacenter eller serverrum

I datacentre og serverum er der ofte tale om et konstant højt forbrug over hele døgnet. Derfor giver det god mening at få så mange solceller på bygningen som muligt, så dit elforbrug bliver grønnere. Det begrænser både din CO2-udledning og din risiko for kommende prisudsving på elprisen.

Typisk kan du forvente følgende tilbagebetalingstider:

Normalt er du tilsluttet som B-kunde og betaler derfor mindre i distributionstariffer, ligesom du betaler en minimal elafgift. Derfor forventes en tilbagebetalingstid på ca. 8 år.

 

Aars Vaskehal
Nørre Gymnasium

Vores solceller

Vores paneler kommer fra solcelleproducenten WINAICO, som er en af de største og førende solcellemærker i Europa.

Panelerne er oprindeligt udviklet i Tyskland, men produceres nu i større skala efter tyske standarder i Taiwan.

Panelerne kan fås i flere udgaver med forskellige størrelser og udseende.

Vores Flexpanel

Flexpanel vejer 70% mindre end konventionelle glaspaneler, men de har den samme høje ydeevne.

På grund af deres lette og fleksible egenskaber, kan panelerne anvendes steder, hvor statiske beregninger ellers ville melde pas.

Panelerne er hurtige at installere, da de ikke kræver hverken gennemboringer eller stativ, hvorfor de er særligt velegnede til flade tage.

Vores inverter

Vi arbejder kun med de bedste invertere og tilpasser type og størrelse efter behov og anlægsstørrelse.

Alle invertere leveres med LAN- og WLAN-tilslutning således, at den let kan tilkobles til internettet, og du kan altid følge din produktion og dit forbrug via app eller web.

Finansiering efter behov

I samarbejde med finansielle partnere tilbyder vi forskellige løsningsmodeller til både offentlige bygninger og erhverv. Kontakt os for at høre mere.

Batteriløsning med fleksibilitet

Optimer løsningen med et batteri. Det giver dig mulighed for at gemme strømmen, når den kan købes eller produceres billigt, og du kan samtidigt få en indtjening ved at tilbyde fleksibilitet og balance i elnettet.
Kontakt os for at høre mere.

Andel Lumen

Vi elsker lys - men vi er meget mere end det

Vi er knap 100 specialister, der får infrastrukturen til at hænge sammen i en hverdag, hvor interesser og mennesker mødes.

Kontakt os - Solceller

Kontakt os for et uforpligtende møde - Udfyld formularen, og vi kontakter dig

"*" indikerer påkrævede felter

Kontaktperson*