Nyheder
Odsherred kommune

Sportsbelysning i Odsherred Kommune

Kunde:
Odsherred kommune

Ydelser:
Sportsbelysning

I en årrække har Andel Lumen (tidligere SEAS-NVE Udelys) stået for drift og vedligehold af sportsbelysningen i Odsherred Kommune. Det har givet tilfredse foreninger – især fordi lyset kan styres via mobiltelefon.

Samarbejdet startede for godt ti år siden med en række renoveringsprojekter, hvor de kommunale sportsbelysningsanlæg blev moderniseret og gjort mere ensartede.

Siden da har Andel Lumen også håndteret drift og vedligehold, og samarbejdet fungerer efter hensigten.

Vi måler på tilfredse foreninger – og det har vi. De er glade for, at de selv kan styre lyset efter behov og tage direkte kontakt til Andel Lumens vagtordning. Vi behøver ikke at bruge ret meget tid på det. Systemet er stort set selvkørende.

Bent Holmegaard Hansen, kultur- og fritidskonsulent i Odsherred Kommune

Tænd og sluk via mobil

Hvor trænerne før skulle ind i et klubhus eller på en skole for at betjene anlæggene, kan de nu gøre det direkte fra deres mobiltelefoner. På sidelinjen er det let at bedømme, hvornår der er brug for lys, og hvornår det kan slukkes igen. Det er en brugervenlig tilgang, som også sparer energi, fordi anlæggene kun er tændt, når banerne er i brug. Bent Holmegaard Hansen forklarer:

“Hver forening bestemmer selv, hvem der skal have rettigheder til at styre belysningsanlægget. Hvis der f.eks. starter en ny træner, er der en fast procedure for, hvordan foreningen kontakter Andel Lumen, så personen får tildelt de ønskede rettigheder.”

Fleksibilitet ved kulturarrangementer

Normalt slukker anlæggene automatisk kl. 21.30, så der ikke er lys på banerne hele natten, hvis sidste hold skulle glemme at slukke. Er der brug for lys efter det tidspunkt, kan kalenderstyringen nemt laves om. Det kan være før større stævner, eller når sportspladserne bruges til kulturarrangementer – såsom Vig Festival, hvor der er lys på de lokale boldbaner hele natten.

Overblik sikrer balanceret forbrug

Alle anlæggene har egen fjernaflæst elmåler, og det betyder, at Odsherred Kommune nemt kan danne sig et overblik over, om der er balance i foreningernes strømforbrug til belysning.

Bent Holmegaard Hansen uddyber:

“Vi kender vores foreninger ganske godt – vi bruger dem jo også selv. Ud fra målerdata vurderer vi, om foreningernes størrelse, aktivitetsniveau og forbrug passer sammen. Hvis vi synes, der er behov for justering, så tager vi en dialog om det.”

Knækmaster sparer penge og beskytter banerne

Ved starten af samarbejdet mellem Odsherred Kommune og Andel Lumen blev hovedparten af anlæggene omlagt til knækmaster, der kan vedligeholdes uden brug af lift. Det sparer både tid, penge og mandskab. Det forhindrer også skader på græsbelægningerne, fordi man ikke behøver at køre på dem med tunge køretøjer.

YDELSE

Sportsbelysning

Tag en snak med os

Tryghed er ikke kun vigtigt i det offentlige rum, men i ethvert samarbejde. Gennem tæt dialog klæder vi dig på til at træffe dine valg på et oplyst grundlag.

Andel Lumen

Vi elsker lys - men vi er meget mere end det

Vi er knap 100 specialister, der får infrastrukturen til at hænge sammen i en hverdag, hvor interesser og mennesker mødes.

Kontakt os

Kontakt os for et uforpligtende møde, udfyld formularen og vi kontakter dig:

Ved indsendelse accepterer du at vi må bruge dine indsendte data, til at kontakte dig.