Nyheder
Vejlefjordskolen

En rejse mod en grønnere profil på Vejlefjordskolen

Kunde:
Vejlefjordskolen

Ydelser:
Solceller

Interview om solceller med Kasper Busk, konstitueret rektor på Vejlefjordskolen, som er en institution med 400 børn og unge fordelt på vuggestue, børnehave, grundskole, efterskole og gymnasie.

Afspil video

Visionen for etablering af solceller?

Vores vision med at få etableret et solcelleanlæg er ganske enkelt at være mere grønne i vores profil. Det er en længere rejse vi er begyndt på, og hvor noget af det første var at få installeret en varmepumpe, som vi nu har koblet til vores nye solcelleanlæg.

For os som skole er det vigtigt, at elever og forældre der besøger os, kan se at vi er en grøn institution. Derfor prioriterer vi ikke kun grøn energi i driften, – vi har også et grønt køkken hvor maden primært er plantebaseret. Og det er noget som både elever og forældre værdsætter og går op i, når vi fortæller om stedet, anlægget og den grønne profil. Det mærker vi tydeligt.

Det er vigtigt, at vi tager et fælles ansvar og handler, når det kommer til den grønne omstilling.

Kasper Busk, konstitueret rektor på Vejlefjordskolen

Kriterier for valg af leverandør?

Da vi skulle vælge leverandør, var de vigtigste kriterier for os at indgå et samarbejde med en leverandør der både kunne levere en totalløsning, har et rigtig godt omdømme og kan yde god og stabil support, hvis der skulle blive behov for det. Og det var vigtigt at få et anlæg af god kvalitet og som var driftssikkert. Den tryghed kunne Andel Lumen og Watts, som arbejdede sammen om entreprisen, levere. Vi har travlt her på skolen og med få ressourcer til teknisk drift, er det afgørende, at vi kan komme i kontakt med vores leverandør og få løst eventuelle problemer hurtigst muligt. Så vi er ret positive over, at anlægget har kørt upåklageligt siden installation, – der har nærmest ikke været behov for support. Og generelt oplevede jeg et super godt samarbejde, hvor projektet forløb efter planen. 

Det er ganske enkelt. Vi skal vise vejen for de unge her på stedet og at vi er en del af den grønne omstilling.

Kasper Busk, konstitueret rektor på Vejlefjordskolen

Løsningen og udbytte det har medført?

I første omgang har vi fået installeret et 50 kWp solcelleanlæg på taget af vores sportshal. Men planen er, at vi hen ad vejen, skal udvide yderligere. Vi kan nemlig se, at det nye anlæg er rentabelt og har en attraktiv tilbagebetalingstid. I praksis betyder det, at vi indenfor en overkommelig tid har betalt anlægget tilbage og det er naturligvis noget der medfører mærkbare besparelser.

Derudover er vi ret glade for anlæggets udseende. Solceller er ikke altid så æstetiske at se på, men det solcelleanlæg vi har fået lagt, blender rigtig godt ind på vores tag, hvilket gør det arkitektonisk neutralt. Det er noget vores naboer og lokalsamfundet har bemærket og rost os for.

Som skole må vi går forrest og vise de unge, betydningen af grøn energi

Kasper Busk, konstitueret rektor på Vejlefjordskolen

Fremtiden for solenergi?

Personligt synes jeg ikke man kan komme udenom solenergi, når det kommer til at vælge nye vedvarende energikilder. Både fordi det er en af de energikilder med allermindst CO2 udledning og så er kilden uudtømmelig. Solenergi vil derfor være afgørende at inkludere i den grønne omstilling, som er nødvendig for en bæredygtig fremtid, vi alle kan få glæde af. Jeg synes derfor også det er vigtigt at vi tager et fælles ansvar og handler. Når vi har med unge mennesker at gøre, er det især vigtigt for mig, at vi kan vise vejen for dem og at vi er en del af den omstilling her på Vejlefjordskolen.

Det bliver vi også nødt til som Danmarks største energiselskab.

Det gør mig stolt at vi på Vejlefjordsskolen kan være et forbillede og en inspiration for andre lignende organisationer.

Kasper Busk, konstitueret rektor på Vejlefjordskolen

Daniel Fogh

Contract & Relationship Manager
21 44 25 22

Daniel Fogh

Contract & Relationship Manager
21 44 25 22

Tag en snak med os

Tryghed er ikke kun vigtigt i det offentlige rum, men i ethvert samarbejde. Gennem tæt dialog klæder vi dig på til at træffe dine valg på et oplyst grundlag.

Andel Lumen

Vi elsker lys - men vi er meget mere end det

Vi er knap 100 specialister, der får infrastrukturen til at hænge sammen i en hverdag, hvor interesser og mennesker mødes.

Kontakt os

Kontakt os for et uforpligtende møde, udfyld formularen og vi kontakter dig:

Ved indsendelse accepterer du at vi må bruge dine indsendte data, til at kontakte dig.