Nyheder
Brøndby Boligselskab

Sensorstyret stibelysning uden energispild

Kunde:
Køge kommune

Ydelser:
Lysstyring

Lidt databehandling på kontoret, en prøveopsætning og en aftale i hus er blevet til et rigtigt eventyr om, hvordan en salgsmulighed er blevet til en forretning for Andel Lumen og afdeling 604. Og eventyret stopper ikke her. Der er nemlig flere boligafdelinger, der også vil være med i eventyret. Læs med her om, hvordan en driftsudfordring er blevet til et salg og flere mulige salg for Andel Lumen takket være opsøgning og seriøs rådgivning.

En salgsmulighed er blevet til et salg og et stort potentiale

Vi skal tilbage til 2019. Andel Lumens montører havde udfordringer med at holde lys på anlægget i afdeling 604 i Brøndby Boligselskab . Lamperne var udtjente, lyskvaliteten var lav og energiforbruget højt. Simon granskede vores anlægsdata og lavede uopfordret et oplæg til afdelingen på modernisering og optimering af anlægget ved at skifte de gamle armaturer med konventionelle armaturer til nye LED med dæmpning. Boligselskabet bed på og med Kurt som projektleder, fremstår anlægget nu i flot nyt ensartet design og giver et større lysudbytte og en mere jævn belysning. Afdelingen er glade for besparelsen og det mere driftssikre anlæg, og beboerne er nu mere trygge, når de begiver sig ud i de mørke vinteraftener.

 

Næste del af samarbejdet var i 2020. Kurt har fået fingrene i en indsats til skotlampen og et LED-bånd. Simon og Kurt lavede en prøveopsætning på afdelingens ene affaldsskur og en række carporte. Afdelingen satte straks gang i en modernisering mere og snart fremstår alle carporte med bedre lys og endda med et lavere energiforbrug.

 

I dette år 2022 går drøftelserne med afdelingen om modernisering af lyset i deres cykelskure. Vi kan udskifte de gamle armaturer med et nyt LED-bånd og reducere forbruget med 99%. Det hele er tjent hjem på mindre end 3 år. Desuden skal vi udskifte lyset ved dørtelefoner, ved affaldscontainere, på alle carporte og skifte stibelysningen. Tilsammen kommer afdelingen til at reducere eenrgiforbruget med ca. 78%. Afdelingen har en strategi om “Gode og grønne boliger”, og lysprojekterne er helt i tråd med denne strategi. CO2-udslippet reduceres nemlig med over 8 ton/år eller 120 togrejser tur/retur mellem København og Aarhus 120 gange.

En salgsmulighed bliver til flere

Kurt og Simon kommer omkring på afdeling 604s anbefaling. Afdelingens naboer, der er boligselskaber, som vi ikke har aftaler med i dag, har nemlig også ønsker om at optimere og modernisere belysningen. Kurt og Simon har sendt 25 tilbud på ca. 7 mio. kr. Indtil videre er der kommet 5 aftaler hjem til en samlet ordre på ca. 2,5 mio. kr.

Før
Efter
Previous slide
Next slide

Lyset før og efter LED-bånd, hvor billederne tydeligt viser et langt bedre lys efter moderniseringen. Det man ikke kan se er, at afdelingens energiforbrug er reduceret væsentligt.

Daniel Fogh

Contract & Relationship Manager
21 44 25 22

Daniel Fogh

Contract & Relationship Manager
21 44 25 22

Tag en snak med os

Tryghed er ikke kun vigtigt i det offentlige rum, men i ethvert samarbejde. Gennem tæt dialog klæder vi dig på til at træffe dine valg på et oplyst grundlag.

Andel Lumen

Vi elsker lys - men vi er meget mere end det

Vi er knap 100 specialister, der får infrastrukturen til at hænge sammen i en hverdag, hvor interesser og mennesker mødes.

Kontakt os

Kontakt os for et uforpligtende møde, udfyld formularen og vi kontakter dig:

Ved indsendelse accepterer du at vi må bruge dine indsendte data, til at kontakte dig.