Nyheder
Greve kommune

LED-belysning i gangtunneller giver mere tryghed og mindre hærværk

Kunde:
Greve kommune

Ydelser:
Modernisering

I Greve Kommune har to gangtunneller fået langt bedre belysning med lysstærke LED-bånd, der har et lavt elforbrug og bedre kan modstå hærværk. Gangtunnellerne er samtidigt blevet udsmykket med lovlig graffiti-kunst.

I begge tunneller er LED-båndene monteret midt på loftet i tunnellernes fulde længde. De giver en kraftig, jævn og blændfri belysning med god farvegengivelse på væggene. Hvor begge tunneller før havde mange ‘sorte pletter’, er de nu fuldt oplyste. Alligevel er elforbruget lavere end før.

Vi har fået flere muligheder for at styre belysningen fra LED-båndene, så der både kommer lys på vejbanen og væggene, uden at de forbipasserende bliver blændet. Det lader til, at kombinationen af ny vægudsmykning og bedre belysning har den ønskede effekt, selvom man nok aldrig helt kan sikre sig mod uønsket graffiti.

Morten Gjølstad Kristensen, projektansvarlig Key Account Manager, Andel Lumen

Mere tryghed - mindre hærværk

Da de flade LED-bånd sidder, hvor loftet er højest, er de sværere at nå fra jorden end lamper og spots. Desuden er båndenes glatte overflade svær at gribe fat i. Morten Gjølstad Kristensen forklarer:

“LED-bånd et godt valg i hærværksplagede gangtunneller, fordi de ikke hænger ned og inviterer til hærværk. I de tilfælde, hvor hærværk er en spontan handling – for eksempel fra en cykel eller knallert – giver LED-bånd ikke mange muligheder.”

LED-båndene oplyser de to tunneller med cirka 850 lumen per meter. Alligevel bruger belysningen i de to tunneller nu mindre strøm end før.

Ydelse

Modernisering
Udskiftning eller retrofit?

Tag en snak med os

Tryghed er ikke kun vigtigt i det offentlige rum, men i ethvert samarbejde. Gennem tæt dialog klæder vi dig på til at træffe dine valg på et oplyst grundlag.

Andel Lumen

Vi elsker lys - men vi er meget mere end det

Vi er knap 100 specialister, der får infrastrukturen til at hænge sammen i en hverdag, hvor interesser og mennesker mødes.

Kontakt os

Kontakt os for et uforpligtende møde, udfyld formularen og vi kontakter dig:

Ved indsendelse accepterer du at vi må bruge dine indsendte data, til at kontakte dig.