Nyheder
Gentofte kommune

Modernisering med store besparelser

Kunde:
Gentofte kommune

Periode:
2020-2021

Ydelser:
Modernisering

Frem til efteråret 2021 foretog Andel Lumen en modernisering af en stor del af gadebelysningen i Gentofte Kommune.

Moderniseringen består af en udskiftning af traditionelle lyskilder, som bl.a. kviksølv og natrium, til LED-belysning i 7.000 gadelamper.

Moderniseringen er planlagt, så udskiftningen af gadelamperne kommer til at foregå hen over sommerhalvåret. Det betyder, at moderniseringen bliver til mindst mulig gene for borgerne, som har mulighed for at vænne sig til den nye belysning inden de mange mørke timer i vinterhalvåret.

Genbrug af armaturhuse bevarer gadebilledets udtryk

Moderniseringsprojektet vil giver kommunens borgere energibesparende gadebelysning, uden at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Ole Brochstedt Jakobsen, Contract & Relationship Manager, Andel Lumen, forklarer:

“De fleste af kommunens armaturhuse er i så fin stand, at de kan genbruges. Det betyder, at vi kan nøjes med at udskifte indsatsen, dvs. selve indmaden i armaturet, med ny LED-belysning, der er specielt tilpasset de eksisterende armaturer. På den måde får borgerne ny og forbedret belysning, mens gadebilledet beholder sit eksisterende udtryk.”

En stor del af de bevarede armaturhuse er det klassiske københavnerarmatur.

Omlægningen giver besparelser på CO2 og økonomi

Moderniseringen forventes at give Gentofte Kommune besparelser på omkring 60 pct. i forhold til den nuværende belysning, idet de nye LED-indsatser bruger mindre strøm.

Park- og vejchef i Gentofte Kommune, Henning Uldal, er glad for, at kommunen får skiftet indsatserne i de eksisterende gadelamper med en miljøvenlig løsning, der bidrager til kommunens mål om at reducere CO2-udledningen. Han uddyber:

“Ældre indsatser har som bekendt et højt energiforbrug, og derfor har vi allerede i 2019 været i gang med en udskiftning af knap 3.000 lyskilder. De nye LED-indsatser er billigere, fordi de bruger mindre strøm og har en længere levetid. Denne besparelse vil over de kommende år kunne finansiere selve omlægningen til LED-belysning.”

Når moderniseringen er endeligt afsluttet, vil der være udskiftet cirka 11.000 lyskilder svarende til en fremtidig besparelse på 400 ton CO2/år.

Ydelse

Modernisering
Udskiftning eller retrofit?

Ole Brochstedt Jakobsen

Contract & Relationship Manager
40 11 74 53

Ole Brochstedt Jakobsen

Contract & Relationship Manager
40 11 74 53

Tag en snak med os

Tryghed er ikke kun vigtigt i det offentlige rum, men i ethvert samarbejde. Gennem tæt dialog klæder vi dig på til at træffe dine valg på et oplyst grundlag.

Andel Lumen

Vi elsker lys - men vi er meget mere end det

Vi er knap 100 specialister, der får infrastrukturen til at hænge sammen i en hverdag, hvor interesser og mennesker mødes.

Kontakt os

Kontakt os for et uforpligtende møde, udfyld formularen og vi kontakter dig:

Ved indsendelse accepterer du at vi må bruge dine indsendte data, til at kontakte dig.