Nyheder
Kalundborg kommune

Unik gadebelysning i Reersø

Kunde:
Kalundborg kommune

Ydelser:

Specialdesign

Da det gamle fiskerleje skulle have ny gadebelysning, bad Andel Lumen (tidligere SEAS-NVE Udelys) Louis Poulsen om at producere en specieludgave af den kendte Toldbodlampe.

Landsbyen Reersø er flere gange blevet nomineret som Danmarks smukkeste landsby. Den omfatter blandt andet en række fredede og bevaringsværdige gårde helt tilbage fra 1700-tallet, og kystlandskabet rundt om byen er noget ganske særligt.

Behov for ny belysning til gammelt bymiljø

Da Andel Lumen kabellagde byens luftledninger, blev de gamle lysmaster nedlagt, og der var derfor brug for ny gadebelysning. Kalundborg Kommune bad Andel Lumen om at finde en løsning, der harmonerede med det gamle bymiljø.

Testopstilling af klassisk dansk armatur

Vi gik på jagt efter en lampe, der både kunne give borgerne en moderne og fleksibel belysning, der samtidigt bar præg af traditionelt, dansk design. Valget faldt på Louis Poulsens “Toldbod”. Vi satte først et par af dem op, så kommunen og borgerne kunne få et indtryk af, hvordan den færdige belysning ville komme til at se ud, siger Daniel Fogh, Contract and Relationship Manager, Andel Lumen.

Testopstilling gav anledning til specialudgave

Testopstillingen blev godt modtaget. Men selv den største udgave af Toldbodlampen var for lille til at fungere som gadelampe. Andel Lumen bad derfor Louis Poulsen om at producere en større udgave af den kendte lampe. Daniel Fogh fortæller:

Vi har et tæt samarbejde med Louis Poulsen, og når vi foreslår noget nyt, bliver der lyttet grundigt til vores ønsker. Resultatet blev en udgave af Toldbodlampen, der er 30 procent større end normalt.

Inde i Reersøs Toldbodlamper sidder der LED-lyskilder, der kan fokuseres efter omgivelserne. Der er også sat flere lamper op, så gaderne i landsbyen er bedre belyst end før.

YDELSE

Specialdesignede
master og armaturer

Daniel Fogh

Contract & Relationship Manager
21 44 25 22

Daniel Fogh

Contract & Relationship Manager
21 44 25 22

Tag en snak med os

Tryghed er ikke kun vigtigt i det offentlige rum, men i ethvert samarbejde. Gennem tæt dialog klæder vi dig på til at træffe dine valg på et oplyst grundlag.

Andel Lumen

Vi elsker lys - men vi er meget mere end det

Vi er knap 100 specialister, der får infrastrukturen til at hænge sammen i en hverdag, hvor interesser og mennesker mødes.

Kontakt os

Kontakt os for et uforpligtende møde, udfyld formularen og vi kontakter dig:

Ved indsendelse accepterer du at vi må bruge dine indsendte data, til at kontakte dig.