Nyheder
Nyhed

B1903 får ny belysning til gavn for fællesskabet

Der er taget hensyn til både de fodboldglade entusiaster og til naboerne omkring fodboldklubben B1903’s nye banebelysning. Bag opsætningen står Andel Lumen, som håber, at endnu flere i fremtiden vil benytte den nyeste teknologi på markedet til gavn for både klima og fællesskab.

Hos fodboldklubben B1903 har man længe haft et ønske om at kunne tilbyde både mere og bedre lys for sine mange medlemmer, når de mødes til træning i de mørke efterårs- og vintermåneder.

Det ønske er nu blevet en realitet, efter at Andel Lumen (tidl. SEAS-NVE Udelys), som er en del af energi- og fibernetkoncernen Andel, har afsluttet arbejdet med at modernisere belysningen på et af klubbens baneanlæg med fokus på både spillere, naboer og fællesskab:

“For os i B1903 har skiftet til det nye LED-banelys været en kæmpe opjustering af vores anlæg. Det er som at slå flere fluer med et smæk – vi har fået markant bedre lys på vores bane til stor glæde for medlemmerne, og feedbacken fra naboerne har været positiv. Samtidig er vedligeholdelsesudgifterne meget lave, og så er løsningen bedre for miljøet”, lyder det fra Mads Harder, administrationschef i B1903.

I overvejelserne om den nye belysning har det været vigtigt for både B1903 og Andel Lumen at sikre bedre lys til fællesskabet. Derfor har sidstnævnte forsøgt at tage hensyn til livet både på og uden for banen ved at udskifte belysningen til energibesparende LED-lamper:

”Med de nye LED-lamper har vi sikret optimal lysfordeling på banen, og samtidig har vi ”skåret lyset til”, så det er mindst muligt til gene for banens naboer. Så det glæder os meget, at naboerne er positive overfor løsningen”, lyder det fra forretningsudvikler Morten Gjølstad Kristensen fra Andel Lumen.

Om samarbejdet med Andel Lumen fortæller Mads Harder fra B1903:

”Vi er rigtige glade for samarbejdet med Andel Lumen, og forhåbentlig kan den nye belysning være et pilotprojekt, som kan åbne døre for på sigt at implementere samme belysning på vores andre baner.”

Borgerne tages med på råd

I forbindelse med udskiftningen af belysningsanlægget på B1903’s anlæg har Andel Lumen og den danske lampeproducent NorthLED udført en spørgerunde blandt flere af naboerne til anlægget i forsøget på at tilgodese alles behov:

”Vi kan ikke komme udenom, at den nye belysning naturligt opleves som en forandring for både spillere og naboer til at begynde med, men vi håber, at de med tiden vil opleve den forbedring, vi har forsøgt at skabe ved hjælp af den nyeste teknologi på markedet”, fortæller Morten Gjølstad Kristensen.

De valgte lamper har en danskudviklet patenteret lysoptik og er specialdesignet til netop sportsbelysning, så lyset rammer præcist ned på fodboldbanen og ikke ind på naboerne.

Fodboldbelysning med grønne ambitioner

Udover at give bedre og mere lys på banen, er belysningen hos B1903 også energibesparende og driftssikker.

Andel Lumen har således sørget for, at belysningen er intelligent styret, så lyset fremover kan programmeres til at dæmpe eller slukke helt, hvis aktivitetsniveauet på anlægget er lavt:

”Med intelligent belysning bliver lyset brugt, når behovet er der, og samtidig gør styringen det nemmere at leve op til skærpede krav om både økonomi og CO2-udledning. Med den nye belysning vil B1903 få en besparelse på knap 15.000 kWh om året – det svarer til ca. 2 tons CO2”, fortæller Morten Gjølstad Kristensen.