Nyheder
Roskilde kommune

Ny belysning skaber stemning på Stændertorvet

Kunde:
Roskilde kommune

Ydelser:
Specieldesign
Nyetablering

Specialdesignet gadebelysning skaber stemning på Stændertorvet i Roskilde, og “gøglerstik” har gjort det nemmere at afholde arrangementer.

Et tæt samarbejde mellem Roskilde Kommune, belysningsarkitekt Jesper Kongshaug og Andel Lumen (tidligere SEAS-NVE Udelys) har resulteret i en ny, flot LED-belysning på Stændertorvet midt i Roskilde.

Torvets kørebane og parkeringsplads oplyses med en specialudviklet udgave af Nyhavn-armaturet monteret på fem høje master. Samme armatur, som også oplyser området omkring domkirken.

Torvets lys minder om indendørsbelysning

På selve torvearealet er der opsat 12 Nyhavn-pullerter af en ganske særlig slags.

For det første er farvetemperaturen i pullertens belysning gjort varmere end normalt for at skabe et hyggeligt lys, der minder mere om indendørsbelysning end vejbelysning.

For det andet er nogle af pullerterne udstyret med strømstik, som skaber flere muligheder for at afholde arrangementer på den store plads.

Vores mål var at få flere til at bruge torvet, og her spiller belysningen en central rolle. Allerede under ombygningen af torvet, begyndte interessen blandt borgerne at stige.

Birgitte Løkke, landskabsarkitekt og projektleder i Vej & Grønne områder i Roskilde Kommune

Kreativt samarbejde på tværs af faggrupper

Set fra Andel Lumens side er der også god grund til at være tilfreds med resultatet. Ikke mindst fordi Roskilde Kommune valgte en samarbejdsproces, der gav de gode idéer frit løb – både designmæssigt men også i forhold til den fremtidige drift og vedligehold af belysningen, der skal varetages af Andel Lumen. Contract & Relationship Manager Daniel Fogh fortæller om fordelene ved samarbejdet:

“Ofte indgår belysningsopgaver som denne i større udbud, hvor de hurtigt bliver en lille brik i et stort spil. Men ved at definere opgaven som et selvstændigt projekt og samle de rigtige folk på tværs af faggrupper rundt om bordet, nåede vi frem til et virkeligt godt resultat. Da vi vidste, hvad vi ville, kunne vi gå til Louis Poulsen og bede om de produktændringer, der skulle til for gøre Stændertorvet til et endnu bedre byrum.”

YDELSE

Specialdesignede
master og armaturer

Daniel Fogh

Contract & Relationship Manager
21 44 25 22

Daniel Fogh

Contract & Relationship Manager
21 44 25 22

Tag en snak med os

Tryghed er ikke kun vigtigt i det offentlige rum, men i ethvert samarbejde. Gennem tæt dialog klæder vi dig på til at træffe dine valg på et oplyst grundlag.

Andel Lumen

Vi elsker lys - men vi er meget mere end det

Vi er knap 100 specialister, der får infrastrukturen til at hænge sammen i en hverdag, hvor interesser og mennesker mødes.

Kontakt os

Kontakt os for et uforpligtende møde, udfyld formularen og vi kontakter dig:

Ved indsendelse accepterer du at vi må bruge dine indsendte data, til at kontakte dig.